HomeNieuwsartikelWoonveer zoekt jonge ontwerpers voor Meesterproef 2022 Sociaal Wonen
Woonveer zoekt jonge ontwerpers voor Meesterproef 2022 Sociaal Wonen

Woonveer zoekt jonge ontwerpers voor Meesterproef 2022 Sociaal Wonen

Het project Flierke van Woonveer werd door de Vlaamse overheid geselecteerd als 1 van de 10 projecten voor de Meesterproef 2022 Sociaal Wonen. Tot 13 november kunnen jonge ontwerpers zich kandidaat stellen om hiervoor een ontwerpplan op te stellen.

De meesterproef 2022 Sociaal wonen is een initiatief van de Vlaamse Bouwmeester, samen met de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen, de Vereniging van Vlaamse Huisvestingsmaatschappijen, het platform Kunst in Opdracht en het kabinet van Vlaams minister van Wonen. Met de Meesterproef biedt de Vlaamse Bouwmeester jonge ontwerpers en kunstenaars de kans om een eerste opdracht te realiseren voor een publieke opdrachtgever. Dit jaar staat opnieuw de sociale huisvesting centraal.

Het project van Woonveer gaat over een mogelijk vervangbouwproject in het binnengebied van de wijk Flierke in het centrum van Puurs. Daarbij zouden de bestaande bejaardenwoningen uit de jaren 70 vervangen worden door nieuwbouw. Woonveer streeft hierbij naar een maximale benutting van het perceel, waarbij de publieke ruimte toch nog steeds het groene hart van de hele wijk blijft.

Voor deze 10 projecten zoekt de Vlaamse Bouwmeester jonge ontwerpers om een eerste schetsontwerp te maken. Je bent afgestudeerd in 2020, 2021 of 2022 als master in de architectuur, als master in de ingenieurswetenschappen – architectuur of als master in de stedenbouw. 

Voor meer informatie en het inschrijvingsformulier kan je terecht op de website van de Vlaamse Bouwmeester:

https://vlaamsbouwmeester.be/nl/subsite/mp2022/ontwerpers-meesterproef-2022-sociaal-wonen