HomeNieuwsartikelMeesterproef 2022 Sociaal Wonen – project Flierke in Puurs
Meesterproef 2022 Sociaal Wonen – project Flierke in Puurs

Meesterproef 2022 Sociaal Wonen – project Flierke in Puurs

Het project Flierke van Woonveer werd door de Vlaamse overheid geselecteerd als 1 van de 10 projecten voor de Meesterproef 2022 Sociaal Wonen. Eind 2022 werden 3 jonge ontwerpers aangeduid om voor dit binnengebied een ontwerpplan op te stellen. In juni 2023 wordt uit te 3 voorstellen een keuze gemaakt.

De meesterproef 2022 Sociaal wonen is een initiatief van de Vlaamse Bouwmeester, samen met de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen, de Vereniging van Vlaamse Huisvestingsmaatschappijen, het platform Kunst in Opdracht en het kabinet van Vlaams minister van Wonen. Met de Meesterproef biedt de Vlaamse Bouwmeester jonge ontwerpers en kunstenaars de kans om een eerste opdracht te realiseren voor een publieke opdrachtgever. Dit jaar staat opnieuw de sociale huisvesting centraal.

Het project van Woonveer gaat over een mogelijk vervangbouwproject in het binnengebied van de wijk Flierke in het centrum van Puurs. Daarbij zouden de bestaande bejaardenwoningen uit de jaren 70 vervangen worden door nieuwbouw. Woonveer streeft hierbij naar een maximale benutting van het perceel, waarbij de publieke ruimte toch nog steeds het groene hart van de hele wijk blijft.

Meer informatie over dit project:

https://vlaamsbouwmeester.be/nl/subsite/MP2022//mp2201-nieuwbouwproject-en-groene-publieke-ruimte-puurs-sint-amands?subsite=mp2022