HomeIk wil verhurenPremies bij renovatie

Premies bij renovatie

Als verhuurder via Woonveer Klein-Brabant kan je beroep doen op meerdere premies indien je renovatiewerken wenst uit te voeren of reeds hebt uitgevoerd. Sommige van deze premies zijn combineerbaar.

Een overzicht van alle actuele premies vind je terug via premies en belastingsvoordelen of via de premiezoekrobot voor energiepremies.

Vlaamse Renovatiepremie

Met de renovatiepremie steunt de Vlaamse overheid eigenaars die een woning van minstens 30 jaar oud willen renoveren en verhuren via een sociaal verhuurkantoor, of die een bestaand gebouw willen omvormen tot woning.

De premie wordt berekend per categorie van werken en bedraagt 30% van de in aanmerking te nemen factuurbedragen. Voor elke categorie van werken moet er minstens een factuurbedrag zijn van 2.500 euro (exclusief BTW).

Het maximumbedrag van de premie ligt  vast op 10 000 euro en is enkel aan te vragen door particuliere eigenaars.

Meer over de Vlaamse Renovatiepremie.

Premie voor de vervanging van kachel (hout, kolen) en open haard

De Vlaamse Regering kent een premie tot 1000 euro toe voor het vervangen van oude en vervuilende huishoudelijke verwarming op vaste brandstoffen. Je kan de premie aanvragen als je je hout- of steenkoolkachel of open haard vervangt door een inzet- of vrijstaande gaskachel of een ingebouwde gashaard met energielabel ‘A’.​ Voor eigenaars die hun woning verhuren aan sociale woonmaatschappij is de premie hoger.

Premies en voordelen voor energiebesparende investeringen

Wie investeert in energiebesparing wordt beloond met verschillende premies van de netbeheerder Fluvius. Deze premies kunnen vaak nog gecombineerd worden met bijvoorbeeld renovatiepremies.