HomeIk wil kopen2023 – Rietveld in Ruisbroek – 6 koopwoningen

2023 – Rietveld in Ruisbroek – 6 koopwoningen

In het voorjaar van 2023 stelt Woonveer Klein-Brabant 6 nieuwe eigentijdse woningen te koop in Ruisbroek. Met dit project in het Rietveld levert Woonveer opnieuw een bijdrage tot betaalbare eigentijdse koopwoningen in de regio.

  • Achtergrond

Tot eind 2018 stond Kleine Landeigendom Klein-Brabant in voor de bouw en verkoop van betaalbare woningen in de regio. Door de fusie met de 2 verhuurmaatschappijen Gezellige Woningen en Eigen Woning wordt deze opdracht nu verdergezet onder de naam Woonveer Klein-Brabant. Het meest recente koop-project was Paepenhof in Breendonk. Die 4 BEN-woningen werden in de loop van 2021 verkocht.

Na Breendonk is momenteel Ruisbroek aan de beurt voor het realiseren van 6 woningen in Rietveld. Het project Rietveld is getekend door architectenbureau Archiprof bvba uit Puurs-Sint-Amands en de aannemer is Hero Construct nv uit Dendermonde.

  • Project Rietveld

Het project voorziet een blok van 4 woningen (3 gesloten en 1 halfopen bebouwing) en een blok van 2 halfopen woningen. Alle woningen hebben een tuin, hebben een moderne uitstraling en zijn gelegen in een verkeersarme, groene, doodlopende straat.

De 4 woningen met zadeldak hebben een parkeerplaats voorzien in de voortuinstrook. Achteraan in de tuin is een tuinberging voorzien. De 2 halfopen woningen met zadeldak hebben een oprit naar hun carport en achter deze carport staat nog een tuinberging die aansluit op de woning.                   

Het gelijkvloers van alle 6 woningen bestaat uit inkom, wc, leefruimte, open keuken en berging. Op de eerste verdieping zijn er 3 slaapkamers en een badkamer met toilet. De 4 woningen met zadeldak hebben een zolder met een technische berging en mogelijkheid tot inrichten van extra kamers, de zolder is toegankelijk via een zolderluik.

De woningen worden voorzien van alle technieken: gaswandketel voor Centrale verwarming en sanitair warm water, ventilatiesysteem C+, regenwaterrecuperatie enz.

De woningen worden casco afgewerkt zodat de kopers de woningen naar persoonlijke smaak kunnen afwerken.

Momenteel zijn de ruwbouwwerken volop aan de gang. De duurtijd van de werken is vastgesteld op 250 werkdagen. Eind 2022 zullen de woningen dus afgewerkt zijn en te koop gesteld worden.

  • Voorwaarden kandidaat kopers

Wie interesse heeft in een koopwoning kan zijn naam opgeven bij Woonveer. Woonveer beschikt over een lijst kandidaat-kopers maar nieuwe kandidaat kopers zijn nog steeds welkom. De volgorde is een criterium bij eventuele toewijzing maar ook de band met de gemeente. Bovendien is een kandidaat koper zeker niet verplicht om de beschikbare woning aan te kopen. De exacte verkoopprijs kan pas berekend worden op het moment dat alle kosten en verrekeningen gebeurd zijn.

Vermits de verkoop van deze woningen kadert in sociale huisvesting dient de kandidaat te voldoen aan een aantal voorwaarden: geen eigenaar zijn van een woning en het jaarlijks belastbaar inkomen mag niet te laag maar ook niet te hoog zijn. Daarnaast is de koper ook verplicht om de woning ten minste 20 jaar te bewonen.

Meer inlichtingen? Maak een afspraak met een medewerker van Woonveer, Palingstraat 48_101, 2870 Puurs-Sint-Amands, telefoon 03 740 00 20) .