HomeNieuwsartikelCentraal inschrijvingsregister van start
Centraal inschrijvingsregister van start

Centraal inschrijvingsregister van start

Vanaf 18 maart 2024 hebben de woonmaatschappijen in Vlaanderen geen aparte wachtlijsten meer voor kandidaat-huurders. Er is dan één centraal inschrijvingsregister (CIR) voor alle kandidaat-huurders in Vlaanderen. Iedereen zal vanaf dan ook zelf zijn inschrijving kunnen beheren: wijzigingen aanbrengen, nakijken op welke plaats je staat…

Dit kan via de website www.vlaanderen.be/sociaalhuren. Daar vind je ook meer informatie over het nieuwe systeem van registratie.

Belangrijk om weten:

  • Iedere kandidaat-huurder zal op 18 maart in het CIR staan, maar je moet wel je kandidatuur nog bevestigen vooraleer je helemaal in orde bent.  Al onze kandidaat-huurders ontvangen vooraf een brief van Woonveer. Hierin zal duidelijk staan wat je als kandidaat-huurder nog moet ondernemen om in orde te zijn.
  • Tot 18 maart 2024 schrijven we bij Woonveer kandidaat-huurders in op de gebruikelijke manier. Je contacteert ons daarvoor om een afspraak te maken.
  • Wijzigingen in gezinssamenstelling en aanpassingen van woningkeuzes geef je tot 18 maart 2024 ook aan ons door zodat wij je dossier kunnen aanpassen.