HomeNieuwsartikelCentraal inschrijvingsregister (bijna) van start
Centraal inschrijvingsregister (bijna) van start

Centraal inschrijvingsregister (bijna) van start

Vanaf 2 januari 2024 hebben de woonmaatschappijen in Vlaanderen geen aparte wachtlijsten meer voor kandidaat-huurders. Er is dan één centraal inschrijvingsregister (CIR) voor alle kandidaat-huurders in Vlaanderen. Iedereen zal vanaf dan ook zelf zijn inschrijving kunnen beheren: wijzigingen aanbrengen, nakijken op welke plaats je staat…

Dit kan via de website www.vlaanderen.be/sociaalhuren. Daar vind je ook meer informatie over het nieuwe systeem van registratie.

Belangrijk om weten:

  • Iedere kandidaat-huurder zal op 2 januari in het CIR staan, maar je moet wel je kandidatuur nog bevestigen vooraleer je helemaal in orde bent.  In de eerste week van januari ontvangen al onze kandidaat-huurders een brief van Woonveer. Hierin zal duidelijk staan wat je als kandidaat huurder nog moet ondernemen om in orde te zijn.
  • Om dit alles goed voor te bereiden, heeft Wonen in Vlaanderen een freezeperiode ingelast. Van 17 november 2023 tot en met 2 januari 2024 kan Woonveer geen aanpassingen doen in zijn kandidatendossiers. Ook kandidaat-huurders kunnen geen wijzigingen aanbrengen. Wijzigingen in gezinssamenstelling, aanpassingen van woningkeuzes zullen moeten wachten tot na 1 januari 2024.