HomeNieuwsartikelBornem haalt papier op in gele containers
Bornem haalt papier op in gele containers

Bornem haalt papier op in gele containers

Vanaf juni 2023 wordt in de gemeente Bornem door IVAREM oud papier opgehaald met gele containers. Vanaf dat moment mag je geen papier meer aanbieden in kartonnen dozen of samengebonden in pakjes.

Elke inwoner krijgt begin juni 2023 automatisch een container van 240 liter met chip en barcode thuis geleverd. Daar moet je helemaal niets voor doen. Deze container is gratis en ook het maandelijks aanbieden van de gele container is kosteloos.

Elke inwoner uit Bornem ontvangt in april 2023 een brief van de gemeente met meer informatie. Als je aan bepaalde voorwaarden voldoet is het mogelijk om tot 3 weken na ontvangst van de brief een ander formaat container (40 liter of 770 liter) aan te vragen bij de infolijn (via 0800 90 441) of via een formulier op de website: https://www.ivarem.be/aanvraagpapiercontainer

Het is ook mogelijk om geen container te nemen. In dat geval breng je de gratis infolijn op de hoogte en breng je voortaan je papier en karton naar het recyclagepark. 

Ook de huurders van Woonveer stappen in dit systeem. Wij willen er jullie op wijzen dat er in de appartementen van Woonveer  geen gemeenschappelijke ruimte beschikbaar is om deze containers te plaatsen. Bovendien moeten de traphallen en gangen vrij blijven en mogen ze niet gebruikt worden voor het stallen van de containers. Om dezelfde reden opteert Woonveer ook niet voor één grote container per 3 wooneenheden. Je kan dus beter opteren voor een kleine container of je papier wegbrengen naar het recyclagepark.

Meer informatie vind je op de website van de intercommunale IVAREM:

https://www.ivarem.be/afvalophaling/ophaling-van-papier-en-karton-in-gele-containers